уторак, 21. март 2017.

ŠEZDESET SEDMI DAN


Iznenadni talasi sreće

Vraćam se danas sa ranoprolećnog „kafićarskog“ druženja i konstatujem u razgovoru sa prijateljem kako je jučerašnji prvi dan proleća bio nekako „težak“ a kako je današnji savršen. Sunce, miris i temperatura vazduha, „tamankolikotreba“ povetarca, oštre i prolećno vesele senke zgrada i drveća, ma sve se u trenutku i odjednom složilo u taj delić trenutka zvani iznenadni talas sreće.

Mogao bih da kažem kako je prelazak iz zime u proleće trajao oko dva pospana meseca sa tegovima na telu i ponekad na mislima. A mogao bih da kažem kako sam doživeo sjajne trenutke koje su mi donosili iznenadni talasi sreće, a stizali su od supruge uz kafu, od roditelja u roditeljskoj kući uz kafu, od prijatelja u kafeima, a kako drugačije nego uz kafu. 

To je sada već naša stara zajednička priča o tome šta su nam fokusi, radosti ili tereti, tama ili svetlo...

Ti iznenadni trenuci ponekad „ničim izazvane“ sreće, taj talas koji prođe kroz naše telo kao osećajem prijatne naježenosti materijalizovana radost, ume da zablista kao zvezda i da se onda ugasi. Ponekad sija još koji sat, ponekad obasja i ceo dan ali se najdalje odlaskom na spavanje ugasi. A ne mora da bude uvek tako.

Kada osetite tu iznenadnu radost, kada zahvalnošću osvestite koliko vam je lepo baš u tom trenutku i kada radost počne da obuzima vaše telo, uhvatite je! Uhvatite je tako što ćete upamtiti to stanje srećnog jedinstva duše i tela i sopstvenim je mislima zadržite barem malo duže nego što bi to inače bilo kada iznenada zasija i neprimetno nestane.

Ako ipak to niste skoro učinili, onda se jednostavno prisetite nekoliko poslednjih iznenadnih talasa sreće, prođite na primer kroz poslednja tri talasa, doživite ih ponovo i taj osećaj toplinom i ljubavlju uvežite u jedno, jedan jedinstven osećaj u kojem je moguće provesti neko vreme. Kada postanete svesni iznenadnih talasa sreće onda ćete lako upravljati njima kada to poželite, onda ćete bolje moći da ih sačuvate i sećanjem napajate iz njih radošču kad god to poželite. Ponekad, naravno, jer mnogi talasi jesu posebno vredni baš zbog toga što su trajali kratko i baš u tom posebnom trenutku u kojem su zauvek ostali, u sunčanoj radosti sopstvene posebnosti.

Srećno Vam i Radosno još jedno Proleće i Živeli!

Нема коментара:

Постави коментар